40 20 99 08

Om Elektropak Consult

​I 1941 erhvervede Aage Sørensen “Teaterbaren” i Randers, hvor der var tre gasvaffelovne, der producerede vafler til både ind- og udland. Den ulidelige varme i vaffelbageriet fra gasblussene gav ham ideen til den elektriske vaffelovn. Aage Sørensen fremstillede den første elektriske danske vaffelovn i 1947, under meget små forhold.

I 1953 startede han en virksomhed i Sverige som fremstillede vafler og stanniol kræmmer-huse. I 1965 starter han en maskinfabrik i Randers. Navnet var ELEKTROPAK A/S, og producerede iskrememaskiner, det blev til 13 stk. a ¼ million kr.

Disse maskiner førte ham i forbindelse med mejeriet Enigheden i Århus, og det affødte, at han blev ansat som maskinmester. Ved salget af isproduktionen til Frisko/Sol is fulgte han med og blev udviklings- og optimeringschef. Denne stilling medførte konstruktion af et større antal maskiner, som stadig er i brug.

Overgangen til pensionist i 1982 blev ikke til en pensionisttilværelse, men derimod starten på ELEKTROPAK consult ApS, som år efter år øger sin omsætning. Opstarten skete egentlig på grund af, at en af Aages gamle bekendte solgte en af hans gamle bageovne til en dansk konsul på Hawaii, som ønskede den efterset inden afsendelsen. Konsulen købte senere flere ovne til sine isbarer på Stillehavsøen.

De første lokaler var på Aages private adresse i Brabrand, men disse blev hurtig for små, da efterspørgslen på vaffelovne steg. Senere (1984) flyttede firmaet til nye lokaler i Åbyhøj, hvor det blev indtil 1992.

I 1985, efter afsluttet elinstallatør eksamen, startede Per Buch Nielsen (barnebarn til Aage) i produktionen af vaffelmaskiner. Per overtog efterhånden produktionsledelsen og Aage Sørensen varetog melsalget, som udgjorde mellem 30 – 40 tons mel om året. I 1992flyttede firmaet igen til nye lokaler på Djursland ved Mørke, hvor Per var flyttet til privat i1986. Siden er det gået op og ned og er flyttet endnu engang til nye og bedre lokaler på nuværende adresse i Termestrup.​

I 1992 flyttede Elektropak fra lokalerne i Åbyhøj, til de nye omgivelser i Termestrup​