40 20 99 08

Til alters i nye rammer

RESTAURERING: Nyt knæfald til 225.000 kroner

ESSENBÆK- Det bliver en altergang i nye rammer, når menigheden i Essenbæk i morgen søndag indvier kirkens nye knæfald. Konstrueret i sortmalet jern og betrukket med skind i en mørkeblå farve er det nye knæfald det sidste led i en mangeårig restaurering af kirken, der både har omfattet en ny altertavle og et nyt vindue mod nord.

Knæfaldet, der har kostet 225.000 kroner, er tegnet af arkitekt Jan Smærup fra Assentoft, der også har designet de stole, der supplerer knæfaldet. – Det er stole, som kan bruges af præsten eller af dårligt gående i forbindelse med altergangen, siger formanden for menighedsrådet Bjarne Kærgaard, der understreger, at kirken nu efter 5-6 års restaurering hænger sammen. – Knæfaldet har foroven, hvor man skænker altervinen, en mahognihåndliste, der harmonere godt med den bejdsede træplade på alteret, som nu er frilagt og uden dus, siger Bjarne Kærgaard.

Installeringen af det nye knæfald, der søndag fejres med gudstjeneste og reception, er finansieret gennem legatmidler. – Det er et legat, der er knyttet til kirken, og som kan bruges både til udsmykninger og restaureringer. Vi har mulighed for at bruge af rentetilskrivningen på legatet, og det har været nok til at betale for det nye knæfald, siger Bjarne Kærgaard.